Tennisbanorna

På Arvika Tennisklubb finns två inomhusbanor, tre utomhusbanor samt två minitennisbanor. Hela sju tennisbanor med andra ord!

Tennisbanor Inomhus

I tennishallen finns två hardcourtbanor med Plexipave (Bana A och B). Plexipave är ett högkvalitativt underlag som används på tennisbanor över hela världen.

Vid Bana A finns en läktare med 160 platser.

På Bana B finns även ett bollplank som kan användas av medlemmar när banan är ledig. Separat belysning finns i anslutning till bollplanket. Tänk på att hallen är låst, så om du inte bokat någon bana behöver du en nyckelbricka för att komma in.

 

Tennisbanor utomhus

De tre grusbanorna (Bana 1-3) är öppna under sommarsäsongen, normalt cirka 15 maj till 30 september.

Tänk på att alltid använda tennisskor avsedda för tennisspel, då exempelvis joggingskor river sönder banorna. När det blir hål i gruset så är det också viktigt att du lägger tillbaka gruset och stampar till så det blir jämt och snyggt igen. Behöver du köpa skor så finns det i tennisshopen.

Fem minuter innan speltiden är slut ska banan och linjerna sopas. Vid torr väderlek ska banan även vattnas.

 

Minitennisarena

Vid tennishallen finns en minitennisarena byggd 2014. Här finns två tennisbanor i miniatyr med två banor, bollplank och läktare för 150 personer.

Minitennisarenan är i första hand ämnad för barn, men även ungdomar och vuxna är välkomna att nyttja arenan även om barnen har företräde. Ingen bokning krävs.